09-03-06

Fille-sophie

Gisteren lag ik weer eens na te denken.  Niet dat dat zoveel gebeurt want meestal lig ik niet.  En aan nadenken heb ik ook een broertje dood.  Of aan filosoferen toch.  Filosofie is niets voor mij.  Ik snap die mensen niet die zich daar zo aan over kunnen geven.  Pas op, ik heb er respect voor en logisch nadenken en redeneren is iets wat meer mensen zouden moeten doen.  Maar je mag niet overdrijven.  Nadenken over zaken zoals of een vallende boom al dan niet geluid maakt als er niemand in de buurt is om dat te horen, of bij hoog en bij laag beweren dat de wereld rondom ons niet bestaat en alleen de idee een zekerheid is, dat gaat er bij mij ook niet in.  Daarbij, als je de idee van die geluidloos vallende boom op je toren krijgt dan zal je niet meer twijfelen of je bestaat of niet.

 

Maar ik zou liegen als ik beweerde dat filosofie mij nooit geïnteresseerd heeft.  Nee, dat is eigenlijk niet waar.  Het interesseerde mij niet.  Dat is waarschijnlijk nog een nasleep van mijn postnatale depressie.  En het feit dat ik aan de KUL een op zijn minst bizarre prof filosofie had, heeft daar geen verandering in gebracht.  Een zware blackout en een 1 op 20 voor de moeite kreeg ik van hem.  Toch nog sympathiek.  De vriendelijke kneep die hij in mijn wangen wilde geven daarentegen, brrrr. 

 

Nee bedankt, geef me dan maar meer praktische onderzoeken.  Of leuke onderzoeken.  Zo was ik gisteren dus aan het denken (nu zijn we er dus).  Wat zou er gebeuren als je in een bomvolle trein, elke keer je gekruist wordt door een andere trein, je hoofd snel van links naar rechts schudt alsof je probeert elke wagon van de kruisende trein te bekijken.  En wat zou er gebeuren als je, als de andere trein voorbij is, je overbuurman in de ogen kijkt en heel voldaan zegt:  “Amai, 425 personen in zo een korte trein.  Dan hebben wij nog geluk vind je ook niet?”  Of, zoals een collega aanbracht, iemand op de arm tikken, wijzen naar een veld en heel luid zeggen: “Daar zie, tachtig poten.” 

Ahja, van die twintig koeien.

 

Toch eens proberen ooit…

13:49 Gepost door P | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

met zo'n titel zou de mens echt beginnen denken ze opeens! ;-)

Gepost door: lord cms | 09-03-06

Seffens... ...zeker doen op de trein!! Gelijk ik altijd zwaai naar de mensen in de trein die naast ons komt te rijden :-) Er zijn er altijd die terugzwaaien en die lachen dan altijd vriendelijk en ik zie dan dat dat uit de grond van hun hart komt. Ik zie ze denken: "Wat een leuk meisje zwaait daar naar mij!" :-D

Enneuh: rofl over 'postnatale depressie'... :-D

Gepost door: liza | 09-03-06

doen! en zeker het resultaat hier neerpenne, ben zeer nieuwsgierig!

Gepost door: Myst | 09-03-06

Even navragen Volgens mij hebben ze bij jullie toch iets in het leidingwater gedaan. Toch maar even navragen bij Test Aankoop. Ik bedoel maar : "Maar ik zou liegen als ik beweerde dat filosofie mij nooit geïnteresseerd heeft. Nee, dat is eigenlijk niet waar. Het interesseerde mij niet." Euh... Kunt u het antwoord nog eens herhalen?

Gepost door: Stof | 09-03-06

. Veel imponerender zou zijn om in een volle trein luidruchtig darmgas laten ontsnappen. Dan bekijk je met prijzend en lovend gezicht naar het plafond van de coupé, waarna je droog zegt: "Wreed goeien accoustiek hier!"

Gepost door: Coltrui | 09-03-06

bedankt voor de namedropping in den titel. ik haalde bij diezelfde prof een 9 :-)

Gepost door: fILLE | 09-03-06

Péké, Ik heb liever dat ge gewoon gaat werken en dan uw blogke maakt. Als ge nadenkt is da ni grappig. Poten op een veld... mij gedacht.

Gepost door: Lazy | 10-03-06

@ Konijn Gij zegt dat een konijn makkelijker is dan nen hond, maar ik heb al ander dingen gelezen alhier op uwen blog ivm dat poezelig konijn van u. :::)))

Gepost door: Crisje | 10-03-06

De commentaren zijn gesloten.