17-03-06

Slim zenne, iejel slim

Godlievendeugd er zijn toch stomme mensen in de wereld.  Een schoon voorbeeld van die soort woont thuis een beetje verder.  Ik kom gisteren na het werk met mijn blauw ros tegen vijftig, zeventig, zeventig waar men negentig mag maar niet kan omdat sommige mensen de verkeersregels niet kennen, zeventig en wederom vijftig onze straat ingevlamd.  Wij hebben een lange straat moet u weten.  Het nadeel van wonen in een lintdorp is dat de straten er verdomd lang zijn.  Het nadeel van wonen vlak na een lintdorp is dat de straat nog een stukje langer wordt.

 

Ik zie dus van in de verte iets wat ik normaal nooit zie staan.  Om even te verduidelijken, het gaat hier nog eens over een lange rechte straat zonder bochten wat het mogelijk maakt om ver vooruit te kijken.  Maar ik zie dus zoals gezegd iets in de verte wat ik normaal nooit zie.  Een mooie blinkende sportwagen staat flagrant voor mijn plaats geparkeerd.  Iets waar ik niet tegen kan want het is nu eenmaal mijn plaats en daar moeten geen sportwagens staan die niet van mij zijn.  Naast de sportwagen staat onze marginale buurman.  U weet wel, diegene die een hele tijd geleden mijn krant stal.  Ook dat verbaasde mij omdat buurman rondscheurt in een veelgekleurde oude peugeot 304.  Hij zag er niet uit als de chauffeur van een blitse Honda S2000.  Maar toen ik mijn stalen machien op mijn plaatsje had gewrongen en daarbij eens kwaad in de ogen van de Honda had gekeken zag ik dat zoontje lief aan het stuur van de auto met Z-nummerplaat zat te glunderen.

Verdorie dacht ik bij mezelf.  Hier zit ik dan onmarginaal te wezen in een stom Duitstalig slagschip en die marginalen beschikken over geld om een sportief tweezittertje van mijn favoriete merk te kopen.  Misschien moest ik mij ook maar eens zo een michelinjasje kopen.

 

Terwijl ik vader en zoon zag staan kwijlen op de mooie carrosserie van het Japanse vernuft zag ik miss Marginaal zelf buitenkomen.  Ze bekeek vanop afstand het tafereeltje licht argwanend, keek toen even naar mij en ging nors wat dichter bij haar gezinsleden staan die druk communiceerden met behulp van oerkreten.  Ze werd door zoontjelief eerst rond de volledige auto geleid en wierp daarna een vlugge blik in het interieur.  

“Ja, dat is precies toch een schoon autooke.”

Zoontjelief, die ondertussen opnieuw achter het stuur had plaatsgenomen en daarbij zijn klakske verloren was omdat de deurstijl iets lager kwam dan bij de bonte peugeot,  drukte met veel theater de startknop in.  Die mannen hebben een startknop.  Heel handig om snel te kunnen starten zonder sleutel.  Een sleutel die uiteraard wel nodig is om de deur te openen maar bon.  Een mens kan niet alles hebben.

 

Toen zoontje een paar keer het gaspedaal naar de bodem jaagde en de VTEC-motor liet brullen, glunderde vader marginaal maar vertrok het gezicht van moeder marginaal.  Dat had al een teken moeten zijn.  Toen zoontje met gierende banden in een wolk stof verdween en vader marginaal hem verlekkerd achterna keek zei moeder marginaal: “Hij koopt diejen auto niet.  En daarmee uit.”

 

Ik vrees dat we nog niet verlost zijn van het geknetter van zijn brommertje.

14:47 Gepost door P | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Zoontje? Ik stelde me heel de tijd een kind van acht jaar voor. Ik mag hopen dat hij iets ouder is als hij zo ne sportbak wil gaan afbetalen...

Gepost door: liza | 17-03-06

waarom kopen ouders op die jonge leeftijd al een doodskist voor hun kinderen?? erg hé

Gepost door: willy | 17-03-06

op uw plaats staan passeer daar eens met uw sleutel goed aan één kant gericht, om eens heel dichtbij het interieur te gaan bekijken ;-)

Gepost door: liese | 18-03-06

Van die types hebben ze werkelijk overal geloof ik! Het kon evengoed de beschrijving geweest zijn van enkele mensen bij ons verder in de straat... (ge weet wel: de familie klepkes met allemaal namen die op -y eindigen... * brrr*)

Gepost door: An | 20-03-06

Alweer een weekendongeval in de maak ...

Gepost door: Aardvarksken | 20-03-06

Ah, zijn wij buren ?

Gepost door: Lazy | 20-03-06

De commentaren zijn gesloten.