30-03-06

Strange...

Er staan hier al een tijdje een heel aantal kantoren leeg.  Sinds een deel van het gebouw verhuisd is naar een ander gebouw en bijgevolg een aantal verdiepingen leeg stonden, zijn mensen van onze verdieping naar een andere verdieping verhuisd waardoor de gangen er hier leeg bij staan.  Donkere kantoren nodigen blijkbaar uit.  Ik kwam daarnet een onbekend iemand tegen.  Een vrouw die ik hier nog nooit op de verdieping gezien heb, kwam met een smile op haar gezicht uit één van die duistere kantoren, verstijfde even, glimlachte toen en wandelde nonchalant weg.  Ik had eigenlijk moeten wachten om te zien of ze na een paar minuten gevolgd zou worden door nog iemand.  Dju toch.

11:41 Gepost door P | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

29-03-06

Lang geleden

Het wordt zo stilaan tijd dat ik nog eens van mij laat horen denk ik.  Ja, ik leef nog.   Nee, ik werd niet opgehokt.  Ik had gewoon, en hou mijn beroep in het achterhoofd, weinig tijd.  U dient niet te lachen.   Het is niet al "Kollega's" wat de klok slaat. 

 

Neen mijn beste, driewerf neen.  Ze steken geld in mij.  Ik word gesubsidieerd door de Vlaamse overheid.   Morgen zal de eerste dag sinds lang zijn dat ik nog eens constant aan mijn bureau kan gaan zitten.  De opleidingen worden naar mijn kop gesmeten alsof het verkouden kiekens zijn.   Vijf dagen dit, twee dagen dat, vier dagen dees.  Alsof mijn verstand nog niet gelimiteerd genoeg is.  Ik heb al moeite om te onthouden welke voet in welke schoen gaat 's morgens.  Soms ben ik al blij dat ik de volgorde kan onthouden als ik mij aankleed.   Op een dag ga ik de deur uit als Superman.  Met mijn onderbroek boven mijn broek.

 

In ieder geval, er is niet zo heel veel gebeurd de voorbije week.  Deels door de opleidingen uiteraard.   Saai is saai en dat kan ik niet boeiend maken. Het spannendste deze week moet wel zijn dat ze mij een nieuwe printer hebben gebracht.  Qua suspens kan dat wel tellen nietwaar.   Het is een kleurenprinter.  Een zwarte.  Volgens mij kan ik er een brood mee bakken.   Groot dat dat is seg.  En ik had al geen plaats met dat klein papiertufferke dat daar stond.

 

Gisteren had ik ook geen plaats op de trein.  Nu ja, ik had wel plaats in het begin.  Ik had namelijk alle zeteltjes voor mij alleen.  Maar in Brussel Noord werd ik aangevallen door een orka verpakt in een luchtballon.  Ik heb al veel dikke mensen in mijn leven gezien, maar deze dame sloeg alle records.    Oké, misschien was het haar schuld niet maar dat doet hier niet ter zake.  Ze kwam uiteraard knal tegenover mij zitten met haar knieën tegen mijn toch niet zo heel lange benen geperst.   Verdomd ongemakkelijk maar zoals ik al zei, ik had alle zeteltjes en kon dus mijn benen wat opzij werpen.  Tot in Schaarbeek een zo mogelijk nog dikkere vrouw opstapte die vlak naast mij ging zitten.   En alsof dat nog niet erg genoeg was begon die laatste iets verder te snurken terwijl die tegenover mij handenvol chips in haar bek propte.  Ik stond op het punt om mijn testament door te sms-en toen ik besefte dat dat ook geen zin had omdat ik niets beschik van enige waarde.  Buiten de auto maar die is voor haar.

 

Mijn excuses voor deze tekst vol ergernis.  Ik heb al geschrapt hoor.  Van Osdorp Posse en Het Hof Van Commerce heb ik bijvoorbeeld geen fluit verstaan terwijl mijn metgezellen hevig tekeer gingen en alle teksten meeschreeuwden.  Maar geen nood, binnenkort ben ik weer beter gezind en dan verveel ik u niet meer.   Of misschien juist wel maar op een andere manier.

 

Als u me nu wil verexcuseren, ik denk dat ik mij een lang grijs gesneden ga printen.

 

Opm:  Voor diegenen die de commentaren niet snappen... de link van lisa is verbeterd naar Liza.  Gedekke toch.

09:32 Gepost door P | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

24-03-06

Ja lap

Ene keer weg met een wagen van "de zaak" en toch wel niet geflitst zeker.  Allee, misschien, misschien niet.  Ik zag em maar ik zag em te laat. Wel nog geremd maar toch... afwachten zeker.

Nooit met twee wagens rijden als de chauffeur van "de zaak" voorop vlamt...

Snif.

15:42 Gepost door P | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Techniek

Ik las daarnet ergens iets van een automatisch reinigende toiletbril.  U weet wel, zo een ding dat automatisch gereinigd wordt zonder hulp van levende personen.  Wel, ik ben daar tegen.  Een toiletbril dient zich niet zelf te reinigen.  Daar kunnen mensen voor aangenomen worden en dan hebben die ineens ook een job.  Toiletbrillen die zichzelf reinigen worden daar niet voor betaald.  Wat is het volgende, een zelfledigende pint.  Niks daarvan.

 

Ik heb één keer in mijn leven het genoegen gehad om op zo een zelfreinigende bril te zitten.  In een restaurant in Duitsland dan nog.  Een Duitse zelfreinigende toiletbril.  Ik kan eerlijk zeggen dat ik dat maar niks vond.  Oh, op het eerste zicht is daar niets mis mee hoor.   Een bril zoals een ander.  Dat voelt niet anders aan, dat zit niet beter of slechter.  Allemaal eender.  Het enige voordeel is dat je eens met je hand over de sensor kan gaan en dan begint dat ding te draaien en te kuisen.  Dan kan je met je reet op een natte bril gaan zitten.  Daar begon het al mee.  Dat ziet er droog uit maar dat is het niet. 

 

Maar oké, ik ben geen moeilijke mens.  Geef mij iets te lezen en ik trek mij daar niets van aan.  Er lag daar een Duitstalig (uiteraard) magazine dat ik meegenomen had en waarin ik verwoede pogingen deed om teksten te lezen dus ik amuseerde me wel een beetje.  Tot er ineens, zonder waarschuwing, een natte borstel tegen mijn gat werd geduwd en ik in opperste verbazing de deur zag verdwijnen en de rechtermuur voor mijn ogen zag verschijnen.  Dat ding begon dus ineens te kuisen zonder dat ik daarnaar gevraagd had. 

 

Zoiets heb je toch niet voor met een poetsvrouw/man?  Die donderen niet onverwacht binnen tijdens het drukste moment van de dag.

Daarom

Lang leve de wc-madam.  Als ik voor dertig cent kan vermijden dat er een natte borstel tegen mijn onderrug geduwd wordt dan zal ik het niet laten.

Nah.

08:21 Gepost door P | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

23-03-06

Tussendoor

Sommige mensen zoeken problemen, andere zijn gewoon lomp.

13:57 Gepost door P | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Zou ik of zou ik niet (part II)

Ik zou.  Enfin, ik heb gezoud, moest het bestaan.  Ik heb gekozen voor de sportieve oplossing.  Gaan joggen dus.  Niet lang want dat ging niet echt goed maar toch.  Beter dan op mijn luie krent liggen.

 

En ik heb daarna de slaapkamer en de keuken nog gekuist en zelfs nog mee afgewassen.  De ideale man is geboren, sportief en behulpzaam.  Néke ligt waarschijnlijk in een deuk nu.

08:05 Gepost door P | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

22-03-06

Zou ik of zou ik niet

Wat zal ik doen.  Gaan lopen voor de eerste keer in maanden of op mijn luie krent liggen voor de zoveelste keer in maanden..
Lopen is gezond en goed voor de conditie.

Liggen is gemakkelijk en minder vermoeiend.

 

Dilemma's, dilemma's...

 

16:02 Gepost door P | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |