18-04-06

Traumatische jeugdervaringen

Nu weet ik wat er allemaal mis gelopen is in mijn jeugd.  Alle verdrukte herinneringen kwamen weer boven gisterenmiddag.  De bomma had mij met één zin alles duidelijk gemaakt.

 

Pasen heeft zo van die rare neveneffecten.  Eén van die neveneffecten is het familiebezoek dat er altijd bij hoort.  Nu heb ik niets tegen familiebezoeken maar de helft van mijn familie is leraar en die durven al eens moeilijk te doen.  Een eigenschap die eigen is aan leraars denk ik.  Ze hebben altijd gelijk.  Maar het was ons bomma deze keer.  En ons bomma heeft de laatste jaren ook altijd gelijk…  Mijn nicht geeft, hoe kan het ook anders, les.  Les aan de klein mannen.  En om de klein mannen een beetje te laten ontwikkelen moeten die veel knutselen.  Kwestie van die playstationduimen wat te laten bewegen.  Ze was dus wat aan het oefenen om te kijken wat ze best kon laten maken in haar klasje.  En ze had een vlinder gemaakt van een stuk zelf geverfd papier en een rietje.  Ze laat haar ontwerp dus zien en de bomma bekijkt dat zo eens.

 

“Wat is dat voor iets?”

“Een vlinder bomma, dat kan ik de kindjes eens laten maken in de klas.”

“Is dat een vlinder?  Dat is toch gene vlinder.  Dat is maar een triestige vlinder vind ik.”

“Ja bomma, het is ook maar om te proberen he.”

“Ja, dat trekt toch op niks hoor.”

 

Ik zag het al zo voor mij gebeuren.  Klein Péke ging fier met zijn tekening van een koe naar de bomma die patatten stond te schillen en de bomma zegt: “Wat is dat voor iets mottig jongen.  Uw koe is zo groot als ons huis.  En denkte dat die dunne pootjes die rechthoekige koe kunnen dragen?  Trouwens, ons huis is ook niet schoon gebouwd precies he.  Het staat een beetje scheef.  Gade gij nog maar wat studeren.  Want van schilderen zulde nooit rijk worden.”

13:57 Gepost door P | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Commentaren

hmm ge zijt op een leeftijd gekomen warop ge haar kunt terugpakken hé , pak haar op haa rslecht gehoor of haar looprek of wat dan ook ;-)
ammai zo'n bomma zeg, sjonge loool

Gepost door: lord cms | 18-04-06

Gitaar Moest daar niet nog een uitspraak bij van: da's gene vlinder, da's meer een mislukte gitaar!

Dat vond ik nog het beste van al...

Gepost door: liza | 18-04-06

ik ben hier via gekomen en ik las precies over mijn eigen.
wat bomma betreft! ik kom hier nog wel eens terug,
wegens fijne blog.
grtjs

Gepost door: kathy | 18-04-06

Hurry up! Ik zal jouw nicht eens leren hoe je van een sigarenkistje een mooi doodskistje maakt. Wedden dat bomma wél zegt dat het er op trekt...

Gepost door: Stof | 18-04-06

Het Pajottenland Mijn ebste vriendin en ik, wij waren overtuigd dat ze vroeger bij het planten vand e patatten een poeder moeten gestrooid hebebn waardoor onze oudjes 'in de grond stampers' werden..We dachten ook aan gifwolk die daar misschien heeft gehangen..
Anyway, misschien geldt dat ook voor jouw regio, péke?
KNOW THE FEELING

Gepost door: Little Witch | 18-04-06

grootmoeders ze hebben altijd een eigen mening, en die is nooit gelijk aan de mijne :-)

Gepost door: liese | 18-04-06

Hahah ik heb het een opa onlangs ook nog zo raak horen vertelllen: dan komme die klein gasten daar af met een blad met drij lijnen op, en dan vraag ek wa is da? En dan zeggen die da zijde gij opa. Mor da zenne kik ni, da zen drij lijnen.En wa zegde dan? Omai da's schoon jongen. Gij kunt nogal tekene zene...
Die opa had iets meer tact dan uw bomma blijkbaar :-))

Gepost door: Aardvarksken | 18-04-06

Jamma ben je haar nu niet dankbaar voor die goeie raad? Schilderen is lastiger dan ambtenaar zijn zenne :)

Gepost door: An | 19-04-06

:-) Als je maar eerlijk bent he, das belangrijk.

Gepost door: fILLE | 19-04-06

hahahah en péke studeerde verder en schilderde verder zijn keukendeur,?

Gepost door: willy | 19-04-06

De commentaren zijn gesloten.