28-04-06

Zwemmerzwem

 

Zwemmen, ’t was een eeuwigheid geleden dat ik een zwembad nog eens van aan de binnenkant gezien had.  Zwemmen vind ik leuk maar ik heb een hekel aan die zeveraars die daar een beetje liggen te ploeteren en de bellen in hun broek laten zien aan iedereen die toevallig in de buurt komt.  Daarbij, het enige zwembad hier in de buurt was vroeger voor drie vierde met chloor gevuld.  De rest was uitscheiding van klein mannen.  En dat leek me niet zo aanlokkelijk.

 

Maar gisteren, in navolging van de schoonste babe van West-Vlaanderen en omstreken, heb ik mij nog eens in mijn versleten zwembroek gewrongen.  Na een kleine check in de spiegel bleek de beste oplossing een zwemshort over de zwembroek aan te doen gezien de half vergane toestand van eerstgenoemde.  En daarmee bedoel ik niet de schoonste babe van West-Vlaanderen en omstreken natuurlijk.  Alzo begaf ik mij in vliegende vaart naar het stedelijke zwembad.  Na het omkleden uiteraard.

 

Het is zoals ze zeggen, zwemmen is zoals rijden met een fiets.  Je verleert dat niet.  Ik kon het vroeger niet en ik kan het nu nog niet.   Ik kan wel zwemmen en ik ga wel vooruit maar qua ademhaling overstijg ik de doorsnee gepensioneerde niet.  Ik weet de theorie maar ik blaas uit boven water en ik adem in onder water.  En daar is iets mis mee denk ik zo.

 

In ieder geval, ik heb mij daar toch mooi 33 lengtes bezig gehouden en toen trok mijn linkerteentje ineens naar rechts terwijl de rest van de tenen stijf kwam te staan en ik de gevreesde voetkramp voelde opkomen.  Verdomd belachelijk zicht moet dat geweest zijn maar bon, ik heb gezwommen.

 

Yihaaa!!!!!

09:03 Gepost door P | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

edde hi un twa nodih vvan ons schoonste babe en omstreken de?

Gepost door: lord cms | 28-04-06

@CMS Niks wat ik nog niet gehad heb... :-)

Gepost door: Péke | 28-04-06

lol kzal maar merci zeggen voor het compliment zeker? :-)

Gepost door: liese | 28-04-06

merci nu weet ik weer waarom ik al zo lang niet meer gaan zwemmen ben :)

Gepost door: grmpf | 01-05-06

** Ik heb ook gezwommen, maar alleen in een proper zwembad met zout water...... en geen enkele idioot die broekbellen maakte!!!!!!!!!!

Gepost door: Crisje | 02-05-06

De commentaren zijn gesloten.