12-05-06

Fearless Fonz

Lang geleden dat u nog iets gehoord heeft over de Fonz hoor ik u zeggen.  Niet letterlijk natuurlijk want het enige wat ik momenteel hoor is het getik van mijn toetsenbord en het afgrijselijke gejengel van die idioot die hiernaast op zijn beiaard aan het rammen is.  Maar ik kan me voorstellen dat u zich afvraagt of het terrorkonijn nog leeft.  Ik kan u met veel plezier meedelen dat hij nog altijd vrolijk zijn bal bespringt en de living plaveit met kleine ronde keuteltjes.  Hij doet zijn gevoeg gelukkig niet meer op ondergetekende.  Dat kan ik u eveneens met plezier meedelen.

 

Nu, het is eindelijk weer mooi weer en mooi weer wordt gecombineerd met het bezoeken van talloze terrasjes en het nader bestuderen van de plaatselijke achtertuintjes.  Niet in ons tuintje, daar komen wij eigenlijk vrij weinig in.  Dat ligt aan de ene kant aan onze zeer nieuwsgierige landlady die naast ons woont en geregeld de oren van mijn hoofd probeerde te zagen vorige zomer, anderzijds ligt dat ook aan het feit dat ik eergisteren tijdens een poging het gras te temmen een praatje heb gedaan met onze nieuwe buurvrouw aan de andere kant.  Zij wierp de ene persoonlijke situatie na de andere naar mij en liet mij uiteindelijk met een mond vol tanden achter.  Wij hebben een veroordeelde drugsdealer naast de deur wonen die, zo stelde ze me gerust,  weer op het goede pad terecht gekomen is.  Het feit dat er juist een agent langs was geweest om een aantal boetes te innen en dat hij binnenkort weer voor de correctionele rechtbank moet verschijnen werpt enige twijfel over deze stelling maar bon.  Ik heb gezegd dat iedereen een tweede kans verdient in mijn ogen.  Ik heb geen zin om in ruzie te liggen met een veroordeelde drugsdealer, mijn naam is haas.

 

En deze haas brengt mij weer naadloos tot de kern van mijn verhaal.  Fonz mag mee op inspectie in de plaatselijke achtertuintjes.  Fonz heeft namelijk een leiband.  Vergis u niet.  Hij ziet er misschien enorm schattig uit met zijn rode leibandje met konijnen en cavia’s op gedrukt, hij is het niet. Een konijn aan een leiband is niet hetzelfde als een hond aan een leiband.  Een hond aan een leiband wil meestal dezelfde richting uit als de eigenaar.  Een konijn niet.  Ook Fonz niet.  Fonz blijft rustig zitten of wil zo snel mogelijk de andere kant op.  Hij is altijd nogal koppig geweest en de leiband wordt meestal op de grond geworpen zodat hij nog iets of wat vrijheid heeft maar toch niet kan ontsnappen.  Fonz hupt dus lustig door het gras, graaft hier en daar eens een kuiltje, struikelt soms over zijn leiband en geniet met volle teugen van de zon.  

 

Dat beest heeft dus nergens schrik van.  Er zit daar ook nog een vrij grote labrador in een hok.  Uit veiligheidsoverwegingen hadden we hem maar achter slot en grendel gezet.  Fonz gaat dus gewoon op zijn dooie gemak voor dat hok zitten.  Die hond wordt gek en probeert onder zijn tralies door te komen en meneer konijn blijft hem doodleuk aankijken.  Hun neuzen op nog geen tien centimeter van elkaar.   En geen krimp geeft em.  Een konijn is een schuchter dier.  Mijn gat ook…

13:09 Gepost door P | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

ik heb met een enorm plezier dit verhaal gelezen,
ik zie het zo gebeuren,:-))
hier kom ik nog terug, fantastisch
zonnevolle groet

Gepost door: kathy | 12-05-06

tjah... met zo'n meter ... ik zou als konijn ook gefrusteerd zijn !!

Gepost door: Pieter | 12-05-06

tis tijd dat fonzke een keer een weekje op bezoek komt bij zijn meter hé, hij kan hier rustig rondhoppen int appartement en kennis maken met Henry en wacko de bovenbuur :-)

Gepost door: liese | 13-05-06

ik wist niet dat uw gat een dier was. of bedoelt ge uw kat?

Gepost door: fILLE | 14-05-06

vroeger had ik ook een leiband voor mijn konijntje. En ik maar trots langs de straat gaan wandelen... en iedereen mij maar uitlachen... ha ja , wie gaat er nu in godsnaam wandelen met een konijn?
Die van mij bleef na enkele meters steevast stilstaan want als ie een plekje met lekker gras gevonden had wou ie het eerst kaalvreten... pft, ik heb geduld nodig gehad zenne!

Gepost door: An | 16-05-06

De commentaren zijn gesloten.