01-06-06

Milano

Decadentie troef vorige week woensdag.  Na Venetië vorig jaar was het dit jaar de beurt aan Milaan om ons selecte groepje te entertainen.   ’s Morgensvroeg naar Charleroi, het vliegtuig naar Milaan nemen en ’s avonds weer terug thuis komen.  Als je het zo bekijkt heeft het wel iets Bill Gates-achtig.  Ik zie die man ook opstaan en tegen zijn vrouw zeggen dat hij eventjes gaat lunchen in Rome.  Maar het is natuurlijk mogelijk met die low-budgetmaatschappijen zoals Ryanair.  Er zijn spijtig genoeg ook nadelen aan verbonden maar daarover later meer.

 

Het begon vrij goed.  Slecht weer in België maar Milaan zou zonnig zijn.  Milaan was ook zonnig toen we in Bergamo landden.  Geen wolkje aan de lucht en hoewel het nog fris was beloofde het weerbericht toch de moeite.  Rond elf uur stonden we dan aan de “Duomo” in het midden van Milaan.  Mooie stad trouwens, Milaan.  Die Italianen kunnen meer dan Catenaccio spelen en Bertoli-boter maken, geloof me vrij.  Moesten ze er nu nog in slagen om Engels te leren was het helemaal in orde.  Maar vooruit, die drie woorden Italiaans die ik nog onthouden heb van uit een ver verleden kwamen van pas en de verkenning van Milaan was een succes.   De  Dom, het Palazzo Brera, het Castello Sforzesco, het Scala, de Galleria Vittorio Emanuele II, allemaal zaken die ik weer op mijn lijstje van bezichtigde dingen kan afchecken.  Net zoals de wijk van de dikkenekken waar we per ongeluk in belandden.  Waarom iemand in godsnaam 2500 euro wil betalen voor een broek en 8575(!) voor een hemdje zal mij waarschijnlijk altijd een raadsel blijven.  Maar aan het hoge aantal Chinezen te zien dat er rondhuppelde zit het grote geld in Azië.  Persoonlijk zou ik mij niet op mijn gemak voelen in een ensemble van 11075 euro.  Ik denk dat ik mijn armen niet naar beneden zou durven doen uit angst om okselvijvers te creëren in mijn nieuwe hemdje.  Laat staan dat ik het zou durven wassen…  Eén nadeel aan Milaan, ik heb geen model gezien.  Enfin, lelijke modellen genoeg, maar iets met lange benen liep er niet rond.  Spijtig maar bon, een mens kan niet alles hebben denk ik dan maar.

 

Maar bij de terugreis begon de miserie.  De bus, die er normaal veertig minuten over moest doen deed er anderhalf uur over.  Resultaat, we arriveerden om half negen aan de incheckbalie die dan juist gesloten was.  Na een beetje ruzie te hebben gemaakt met de dame die voor de overboekingen zorgde en die ons niet wilde doorlaten ondanks het feit dat we enkel rugzakjes bijhadden, kregen we het leuke nieuws dat we 60 euro moesten bijbetalen en moesten wachten op de volgende vlucht…de volgende morgen….

 

Zo kwam het dat in de nacht van 24 op 25 mei de luchthaven van Bergamo gedeeltelijk gevuld was met Vlaamse ambtenaren.  En wie Vlaamse ambtenaren kent weet dat dit geen pretje is.  Wij zijn dan misschien wel gewoon om te slapen waar we zitten maar in een luchthaven is dat toch nog iets anders dan op je eigen vertrouwde kantoor.  Op de volgende plaatsen heeft Péke verwoede pogingen gedaan om een oogje dicht te doen.

-         Zeteltjes in de vertrekhal.  Eerst rechtop omwille van lastige leuningen, daarna liggend op plastieken kuipstoelgevalletjes.  Mislukt.

-         De bagageband.  Dat ging redelijk tot ik er werd afgejaagd door een securityman met een snor en een spraakgebrek.  Ofwel sprak hij Italiaans, dat kan ook.

-         De grond, maar die was wat hard en koud. Mislukt dus.

-         De incheckbalie.  Dat ging ook redelijk tot ik ook daar werd afgejaagd door een gewaarschuwd securitypersoon.  Eveneens met een spraakgebrek.

-         Zelfs onderstaande positie heb ik even overwogen.  Onnodig te zeggen dat dit niet comfortabel zat.

 

Het eindresultaat was een nacht niet slapen, 60 euro bijbetalen voor een vlucht, twee dagtarieven betalen op de parking van Charleroi en een uitgeblust Péke die nog een hele namiddag moest opdienen…  No more Ryanair me dunkt.

 

11:48 Gepost door P | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

. Die foto is geniaal. Die zouden ze zo in de Van Dale moeten zetten, naast het woord 'Foefkop'!

Gepost door: Coltrui | 01-06-06

@Coltrui ROFL!

Gepost door: liza | 01-06-06

wat een belevenis ambetenaren en reizen, altijd eenstukje avontuur zei minister Michel vroeger al:-)

Gepost door: willy | 01-06-06

en tot overmaat van ramp maken ze uwe kop dan nog zwart. van uw collega's moet ge het hebben.

Gepost door: fILLE | 01-06-06

zijn collega's hebben gelukkig voor ons zijn smoelwerk ferm gecensureerd
dat is namelijk niet voor publicatie vatbaar!

Gepost door: lord cms | 02-06-06

Dikke afzetters Dat heb je nou voor hè met die goedkope vliegmaatschappijen.

schandalig.

Gepost door: Little Witch | 06-06-06

amaai het is hier zo stil...leef je nog péke? ;-pp

Gepost door: liese | 07-06-06

Eigenlijk moogt ge het niet op ryaniar steken hé? die bus is de reden van alle miserie, dus 'k zou zeggen no more busses :)

Gepost door: An | 08-06-06

De commentaren zijn gesloten.