16-06-06

Fille-sophie II

Filosoferen is plezant.  Ik weet het, ik heb al eens het tegendeel beweerd maar je moet over de juiste dingen filosoferen. Filosofie stelt immers vragen waarop niemand een antwoord weet.  In tegenstelling tot theologie dat antwoorden geeft op vragen die niemand stelt.  Een combinatie van de twee geeft dus een ideale manager.  Die stelt vragen waarop je niet kan antwoorden en geeft antwoorden waarachter je niet gevraagd hebt.  Zeg nu nog eens dat die mannen hun geld niet waard zijn.

 

Enfin, wij waren aan het filosoferen.  Wij, dat zijn mijn klasgenootje Swissemiss en ikzelf.  Een Swiss is een koffiekoek maar dat doet niet ter zake.  Wij waren aan het filosoferen in het café na ons examen Spaans.  Dat was trouwens dik in orde dankuwel voor de interesse.  Geheel tegen de verwachtingen in ben ik er normaal gezien door.  Of dat zei mevrouw de juffrouw de lerares toch.  Dus al die studenten die hier lopen te zeveren dat ze zo hard moeten blokken, ik ben solidair.  Al heb ik er door omstandigheden geen fluit voor kunnen doen en zou ik eigenlijk gebuisd geweest moeten zijn.  Maar ik kan mevrouw de juffrouw de lerares toch niet tegenspreken.

 

Wij gingen het feit dat ik er normaal gezien en Swissemiss zeer zeker door zijn dus vieren met een hapje en een drankje.  Vooral een drankje dan.  En aangezien de wereldbeker bezig is en de dame in kwestie daar zeer in geïnteresseerd is hebben we een café opgezocht waar we ook nog naar de voetbal konden kijken tijdens het filosoferen.  Het waren de rood-wit gestreepten die het de geel-blauw gevlekten moeilijk maakten.  Paraguay tegen Zweden zo ’t schijnt.  “Vooruit Gele” en slogans in die strekking verlieten geregeld mijn keel en ook Swissemiss riep een aantal onverstaanbare namen naar het scherm.  Het tafereeltje deed me wat denken aan lang vervlogen jaren toen ik met de bomma naar de mondiale in Italië aan het kijken was.  Ons bomma snapte dat allemaal zo niet maar wilde wel graag meekijken met haar kleinzoon.

 

“Zeg Péke, welke zijn de Rode Duivels?”

“Dat zijn de witte bomma.”

“Ahja. Da’s niet logisch he menne jong.”

“Ik weet het bomma maar die andere mochten kiezen.”

Bomma was toen al licht in de war maar ze bleef toch (geveinsd) geïnteresseerd kijken.

“En die moeten dieje bal in de goal stampen?”

“Ja bomma, maar dat lukt niet zo goed met die prutsers van ons.”

“Ahja.  Maar da’s toch normaal Péke.  Daar staat ene in de weg tussen die palen.  Die bal kan daar niet door.”

 

Awel, wij vinden dat ons bomma gelijk had zie.  Op dat veld zijn die twee keepers de meest overbodige mensen ter wereld.  Haal die verdorie uit de goal en ’t zal niet meer zo saai zijn.  En schaf dan ineens een aantal regels af.  Laat elk land zijn eigen kenmerken gebruiken.   De Rode Duivels zouden ‘manneken-pis gewijs’ de tegenstrever kunnen bewateren.  De Hollanders kunnen pindakaas onder hun schoenen smeren om meer snelheid te kunnen maken, de Brazilianen gebruiken dansende madammen als afleiding, de Iranezen en de Irakezen blazen zichzelf op in het muurtje van de tegenstander, de Britten gebruiken hun sarcastische humor, de Duitsers zetten een Muur rond hun goal, de Italianen rijden op vespa’s, de Fransen geven wijn en de Amerikanen werpen hun leger in de strijd.

 

Voetbal zou zo veel interessanter zijn.  Volgende keer eens filosoferen over het vrouwenvoetbal.  Dat moet ook interessanter te maken zijn denk ik.

15:38 Gepost door P | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

ik kan me al iets voorstellen bij vrouwenvoetbal in peke zijn gedachten

Gepost door: lord cms | 16-06-06

@cms jij en tien miljoen andere mannen :-)

Gepost door: liese | 16-06-06

... Ben geen voetballiefhebber, maar vrouwenvoetbal op tv lijkt me wel wat :-)

Gepost door: FlyingDaniel | 19-06-06

Ik denk dat het T-woord hier weer van pas komt ...

Gepost door: Aardvarksken | 20-06-06

LOL "Allé de gelen!" roepen op café lijkt me een heerlijke manier om vrienden te maken :)))

Gepost door: grmpf | 21-06-06

@Aardvarksken Ge hebt me de woorden uit mijn mond genomen....ik zie het al voor me ::))---

Gepost door: Crisje | 21-06-06

In alle geval volgens mij zouden er niet al te veel TETTEN te zien op het veld. Voila: doorprikken van fantasieën heet dat.

Gepost door: Little Witch | 21-06-06

@Little Witch man en paard noemen, noemen ze dat ook wel eens :-))
(maar wat dat met tetten te maken heeft weet ik niet zo goed)

Gepost door: Aardvarksken | 22-06-06

De commentaren zijn gesloten.