28-08-06

Frustratie

Post nummer twee astemblieft.  Jullie zijn rotverwend.  Post nummer twee is een uiting van persoonlijke frustratie.   Zoals ik al zei begint mijn irritante buurvrouw die vrij veel weg heeft van Hyacinth Bucket serieus op mijn zenuwen te werken.  Het 7?-jarige mens, dat elke week naar "Open en Bloot" kijkt met de volumeknop veel te luid heeft me een paar weken geleden een brief overhandigd nadat ik haar had verwittigd van het feit dat ik de huur wilde opzeggen.   Daarna heb ik haar in geen velden of wegen meer kunnen bespeuren en ik vertik het om te gaan aanbellen om mijn gedacht te gaan verkondigen.  Dat komt later nog wel.

U moet weten dat mijn buurvrouw een klein beetje mentaal gestoord is.  Het mens lijdt aan een extreme kuisfobie.   In die mate dat ze, toen we het huis in het begin kwamen bekijken, druk bezig was met het reinigen van de stopcontacten want de vorige huurders hadden een varkensstal achtergelaten.   Het moet zijn dat die varkens vrij hygiënisch waren opgevoed want ik kon niets abnormaals bespeuren.  Het feit dat ze tegen Jan en klein Pierken verkondigt dat haar man wel de vaat mag afdrogen maar de tassen niet in de kast mag zetten omdat die anders niet correct gerangschikt staan kan u misschien enig idee geven van het gehalte van gestoordheid van deze wandelende demente teef.   Als dat u niet kan overtuigen kan u onderstaande brief lezen waarbij ik zeer zorgvuldig te werk ben gegaan om alle spelfouten correct over te nemen.   Ik moet eerlijkheidshalve wel zeggen dat het tuintje slecht onderhouden was.  Voor het overige waren wij een vrij normaal koppel werkende mensen en lag het huis er redelijk netjes bij.   Maar leest u vooral de brief.

 

Daar Péke mij gecontacteerd heeft over julie toestand, wil ik nu het volgende kwijt.   Bij het akkoord gaan het huis te huuren in gezelschap van julie bijde ouders, heb ik julie speciaal gevraagd om aan twee eisen te voldoen.  En dat was op tijd betalen en alles proper houden.   Het eerste op tijd betalen daar voor een dikke profietieat.  Ten tweede alles netjes onderhouden zoals in het contract geschreven staat.   Daarvoor een grote nul.  Op die bijna twee jaar dat julie hier hebt gewoond is er veel te wensen over gelaten op alles en nog wat  "Dat tot mijn spijt" u dit te moeten schrijven.   Zoals gekend was het huis boven – onder – voor – achter zelfs goed en proper onderhouden.  We kende elkaar en waren vrienden.   Zo zou ik het willen houden.  Maar wegens ervaring ligt het soms heel anders.  Gewoon door dat de huurders gedurende de ganse periode de propere tijd aan hun laarzen lappen.   En dan komt het.  Dan is het te veel in eens op korte tijd alles zoals het was terug in handen van de huisbaas te geven.   En ja dan… dan is het zover, wie is dan de slechte, als je als huisbaas opmerkingen geeft.  Natuurlijk de huisbaas.  Nee hoor zo is het niet.   Kijkt eerst in eigen boezen vooralleer je vinger uit te steken naar anderen.  Zo wanneer julie het huis in de toekomst zouden willen verlaten wil ik er u attend op maken de mazout brander te laten reinigen en mij het bewijs te overhandigen.   Tot slot sta ik er op dat alles zorgvuldig zal gekuist en afgewassen worden zoals vensters plus ramen, sanitair, wc, kranen, doehe kabine, keuken binnen en buiten, damkap plus vernieuwde doek, in de berging leggers en deuren.   En ten slotten den achterbouw uitgieten met water zoals je het bend aangegaan plus opruiming van tuin. 

Als dit nageleeft word zoals het behoord is alles ok.

 

Na mijn eerste verontwaardiging die gecombineerd ging met een aantal lachbuien ben ik het geheel gaan analyseren.  Als ik het goed begrijp moet ik dus niet alleen de vensters wassen maar ook nog eens de ramen.  En ook niet alleen het sanitair maar eveneens het toilet.   Een keuken buiten ben ik eigenaardig genoeg nooit tegen gekomen en naar wat een damkap en een doehe kabine is kan ik alleen maar raden.  Ik weet één ding, als ik ze zie zal ik haar eens heel rustich mijn gedagt zeggen.   En ja dan, … dan is het zover.  Daar gaad ze niet choed van zijn.

09:06 Gepost door P in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

:-) Als ik je berichtje zo lees dan woon je inderdaad naast
Hyacinth Bucket. Wist ook niet dat er aan een keuken
een binnen en buiten kant was, dus door die brief heb ik
ook weer wat bij geleerd.
Wens je nog veel succes met het verdere verloop, maar
zou eerlijk gezegd niet in je plaats willen zijn.
Groetjes

Gepost door: Etienne | 28-08-06

Vensters en ramen Ik denk dat de vensters de glazen zijn, en de ramen de kaders die rond het glas zitten. Jaja, die kent er iets van, uw buurvrouw.

Enneuh... 't is niet Bucket maar Bouquet hè. ;-)

Gepost door: liza | 28-08-06

qua propere tijd was daar toch niks op aan te merken vond ik.

Gepost door: fILLE | 28-08-06

'tis raar dat ze nog niet vraagt het vasttaptij boven te reinigen (mss is ze bang dat je het tapijt kapot rijdt met die tapijtreiniger?)
dat fille het proper vond kan ik me indenken ivgl zijn varkensstal

nu ik vond het ook niet vuil ze :p

lol
veel poetsgenot!

Gepost door: lord cms | 28-08-06

Laat je maar eens goed gaan... ... als je da mens ziet en peeper het gaar maar eens goet in ! ;)

Gepost door: An | 28-08-06

ejla ik eb ook wel hraah dat alle tassen bij elkaar staan, anders is mijn struktur in de waar

Gepost door: liese | 28-08-06

Ahhh he's back !
Om deze berichten te mogen lezen heb ik je gemist Péke.. Ik ben blij dat je ze terug met ons wil delen, zij het dan misschien niet op de vertrouwde regelmatige basis..
Wat je buurvrouw betreft, hoe kan je het over je hart krijgen daar weg te gaan ! Wat een onuitputtelijke bron van inspiratie ! Reality beats eens te meer fiction. Zalig. Ik zou haar xxn brixfje txrugsturxn. Zo xxn dat gxtypt is op xxn kapot typmasjixn. Of zoixts.

Gepost door: Aardvarksken | 29-08-06

Medisch "En ten slotten den achterbouw uitgieten met water zoals je het bend aangegaan [...]" Betreft het hier het zogeheten lavement?

Gepost door: Stof | 29-08-06

De commentaren zijn gesloten.