29-08-06

De klant is koning

Péke is tijdens zijn afwezigheid een hardwerkende mens geworden.  Dit had ik al eens vermeld in mijn eerste postje waarin ik de redenen van mijn afwezigheid verklaarde.  En om het nog eens duidelijk te maken doe ik het hier nog eens.  Ik ben een hardwerkende mens geworden en dan bedoel ik niet alleen op het ministerie.  Péke werkt ook nog in het weekend.  In de horeca.  En de horeca is een onuitputtelijke bron van inspiratie dus af en toe zal ik daarover mijn zegje ook eens doen.

 

Zo hebben we een vrouw die met haar dochter nu al twee weken op rij iets komt eten.  Op zich niets op aan te merken.   Zeker niet op de dochter die er vrij normaal uitziet.  Allesbehalve knap maar een mens kan ook niet alles hebben in het leven.  De moeder daarentegen is een ander paar mouwen.  De dame in kwestie komt in een stewardesskostuum, compleet met sjaal en pin eten.  Het is er nochtans duidelijk aan te zien dat ze al in geen jaren van de grond is geweest en moest ze haar gelaat nog eens in een vliegtuig tonen dan denk ik dat de helft onderweg uitstapt.  Mevrouw heeft namelijk geen wenkbrauwen. Nu is dat op zich geen probleem, ik heb nog een vriendin zonder wenkbrauwen en eentje met zeer dunne wenkbrauwen en hoewel dat raar is, valt dat niet altijd direct op.  Maar als je met een dikke zwarte stift wenkbrauwen op je gezicht gaat tekenen en dan het stuk tussen de wenkbrauwen en de ogen nog eens in hevig groen gaat verven dan moet je er niet versteld van staan dat mensen raar kijken.

 

Ik krijg er gewoon de kriebels van.  Ik kan er niet bij dat iemand zijn wenkbrauwen uittrekt om ze daarna opnieuw te verven.  Ik krijg dan van die fantasiebeelden van vrouwen die kwaad worden, eens in hun zakdoek spugen en hun wenkbrauwen afkuisen om ze daarna opnieuw te tekenen maar dan in een schuine rechte van aan hun neus tot halfweg hun voorhoofd.  Verschrikkelijk gewoon.

Of ik stel me haar in bepaalde conversaties zoals:

“Ober, er ligt een haar in mijn soep.”   

“Excuseer mevrouw, die zal zeker uit mijn wenkbrauw komen want die van u zien er nog vrij stevig uit.”

Of als ze me weer een kwartier van mijn werk houdt om te zagen over het feit dat ze binnenkort misschien niet meer zal mogen roken in de horeca-zaken.

“Roken is ongezond mevrouw, uw haar valt daarvan uit.  Ik zou stoppen als ik van u was, binnenkort moet u ook nog haren op uw hoofd tekenen.”

 

Ik weet één ding, de volgende keer mag iemand anders haar bedienen of ik trek mijn eigen wenkbrauwen uit. Nah. 

10:34 Gepost door P in Algemeen | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

Commentaren

wat jij alvast niet verleerd hebt is het zagen ;-) i like it :p
zoalgn ge niet in 'techt tegne me loopt te janken wanker!

Gepost door: lord cms | 29-08-06

. Vroeger zat er bij mij iemand op kot waarvan de wenkbrauwen aan mekaar grensden. We noemden hem eenbrauw. Hilariteit alom toen we naar Austin Powers 2 gingen kijken en dat daar ook een personage in meedeed dat Eenbrauw heette :-)

Gepost door: fILLE | 29-08-06

wenkbrauwen ze kunnen veel veroorzaken

Gepost door: liese | 29-08-06

zijt ge zeker dat dat mensen ze opzettelijk heeft uitgetrokkken? (allez ja per ongeluk zou ook niet echt mogelijk zijn denk ik ;) ) 'k bedoel maar, 't is mss een ziekte hé? (in de kop kan ook natuurlijk)
groetjes

Gepost door: An | 30-08-06

~~ Zoudt ge da wel doen, da doet zeer zene, uw wenkbrauwen allemaal uittrekken...
BTW...glad you're back!

Gepost door: Crisje | 04-09-06

Ik zou (bijvoorbeels als ze Chicken Kiev bestelt, of een vodka, of een russisch ei) zeker de naam Breznjev eens laten vallen. Hij was de absolute King van de wenkbrauw !

Gepost door: Aardvarksken | 05-09-06

hihihihi ik ben hier via crisje-p terecht gekomen en 'k lig hier wel dubbel van uw postje... LOL!!! HAhahahaha!!!!

Gepost door: Blah | 18-09-06

hm azo de propere tijd aan uw laars lappen (lees ik in vorige post), och en dan na een druk horeca-weekend wat rusten in brussel is er ook niet meer bij begijp ik, waar gaan we naartoe...
grtjs,

Gepost door: an | 04-10-06

... voor het geval dat je soms nog een keer je blog bekijkt

Voor 2007 wens ik je een jaar toe gevuld met de warmte van vriendschap, het plezier van een lach, het geluk van familiemomenten en de heerlijkheid van een mooie herinnering.

Gepost door: Gilles | 31-12-06

lap weer enen gesneuveld tvalt op : deze jongeman is ook begonnen toen ik er me begon. De goeie blijven zeggen ze......... Helaas peke waar zijde? wake up man there is e life noast de horeca

Gepost door: mandragora | 20-01-07

ik ben nog is komen zien hier, een tis wreed geestig! :-)
(even iets anti-scherpenheuvels gezegt)
stef w.

Gepost door: stef w. | 18-05-07

Ieder zijn smaak hee, ik vermoed dat sommige mannen half uitgetrokken wenkbrauwen met een groene streep ertussen best aantrekkelijk vinden;)

Maar goed: dit even om te melden dat "Peke" deze week In de Kijker staat op http://blogs.skynet.be/ - alles over de skynetblogs.

Keep on blogging!

Groeten,

Jeroen

Gepost door: Het team van Skynet | 28-08-07

De commentaren zijn gesloten.