11-09-07

Wortelen aka Pékes

Péke moet, omwille van wederkerende leverprobleempjes, gezonder eten. Geen alcohol, geen chocolade, geen vet… Allemaal niet zo erg vind ik zelf. Alcohol heb ik nooit nodig gehad en chocolade vind ik goed zo af en toe maar het moet beperkt blijven. Vet daarentegen is wat erger. Geen vet betekent geen lekkere knapperige goudgele frietjes… en dat gaat mijn dood worden vrees ik.

Maar ik ga me er voorlopig aan houden. Anders komt mijn lever niet tot rust en blijf ik vermoeid. Want vermoeidheid is een teken van een slechte lever. En van te hard werken maar dat kan het uiteraard niet zijn.

 

Péke eet dus gezond. En dat brengt zo wel wat teweeg. Volgens de mama van mijn vriendin, een dokter waar ik vertrouwen in heb, moet ik ’s morgens een halve citroen uitpersen en daar wat honing in doen.  Verder moet ik natuurlijk ook veel vers fruit en verse groenten eten. Ik trek dus elke morgen naar Brussel met een zakje fruit, een doos gistpilletjes (wat die ook mogen doen) en een paar wortels want daar zitten veel goede vitaminen in. Dat wordt toch gezegd. Ik had liever dat ze die vitaminen in knapperige goudgele frietjes stopten maar bon… Ik knabbel dus worteltjes. En het geluid van mijn krakende wortels draagt ver. En dan duiken de tofferds op.

 

“Wel Péke, rauwe worteltjes aan het eten?”

“Jaja, da’s lekker en gezond he. De konijntjes doen dat ook. En ge weet waarvoor konijntjes bekend zijn he.”

“Ja, voor hun goede ogen. Maar dat is bij u toch al lang te laat. Konijntjes moeten geen bril dragen hahaha.”

….

“Nee, da’s waar. Maar konijntjes dragen ook geen onderbroek dus dat wil allemaal niks zeggen. Hahaha.”   

Zucht

Flauwe plezantigaardigerds

Tsss.

14:52 Gepost door P in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

konijnen leggen ook bruine snoepjes.

allez zeg, ik wist niet dat dat leverprobleem nog altijd standhield.

Gepost door: fILLE | 12-09-07

en zijn ook productief in andere dingen. zo een dingen waar je een zwart kadertje over legt als het nog te vroeg op de avond is.

btw, good to have you back. ben een "stille" lezeres geweest al die tijd. gewoon om de tijd te doden op mijn vorig werk, eens hartelijk te lachen of uitbundig te gieren (tot grote verstomming van mijn ex-collega's die nie wisten wat ik achter mijn pc deed), ...
kortom genieten.
en mijn hartje bloeide deze week open toen ik plots merkte dat je mss wel terug was.

Gepost door: beanti | 14-09-07

lever aiaia ik dacht al dat ge wat geler zag dan anders
of kwam dat dor dat mexicaans, al die tortilla's die jij vrat maat ;-)

Gepost door: jeronimo | 16-09-07

Bezoek uit het Hageland Moest de opwelling je overmeesteren (niet verplicht uiteraard) om een kijkje te komen nemen op ons vernieuwd plekje van rust, zoals ik het zelf noem, doe het dan. Je wordt ontvangen met open armen. Maar ook dat nog: Je blog is gewoon prachtig en uitnodigend om zeker nog terug te komen. Nog een natuurvriendelijke en zonnige (?) woensdag ! Groetjes en tot blog.

Gepost door: Tuingenieter | 19-09-07

Verloren gelopen ... Verloren gelopen op het net en hier beland. Tot mijn vreugde. En met plezier gezien dat u ook een boontje hebt voor Zweden. Hey då.

Gepost door: Zenobie | 30-09-07

De commentaren zijn gesloten.