09-10-07

Paris

arc-de-triomphePéke is zaterdag naar Parijs geweest. Vriendin verjaarde en zij heeft een boontje voor Parijs. Parijs is voor haar iets exotisch. Voor ze in België kwam wonen was ze nog nooit in Parijs geweest en die stad doet haar iets. Hopeloos romantisch ook…. Mij kan Parijs zoveel niet schelen. Ik ben dan ook hopeloos in romantische dingens.

 

Maar Parijs is mooi en het weer was mooi en de vriendin is mooi dus waarom niet naar Parijs.. De Sacre Coeur, de Notre Dame, de Eiffeltoren, het Louvre, picknicken in le jardin de Luxembourg, relaxen aan de Seine, eten op een terrasje in Montmartre, …gewoonweg zalig. En het is zo dichtbij. ’s Morgens de auto inspringen, drie uurtjes rijden en daar staat hij dan. Het grootste fallussymbool van de Fransen… volledig verlicht in de avond. Neen, ik zeg u, er zijn geen negatieve kanten aan Parijs.

 

Alhoewel, dat miserabele excuus voor een rond punt aan de Arc de Triomphe… dat is dodelijk. Dat is niet normaal voor een beschaafd land. Dat is een rond punt waar iedereen rechtdoor rijdt. Nu ben ik niet gemakkelijk bang te krijgen in het verkeer en van drukke ronde punten trek ik me niet veel aan, nietwaar fILLE. Maar dat punt is toch een uitdaging. Leuk maar gestoord. De scheve architect die dat ooit heeft uitgevonden zouden ze onmiddellijk moeten omhoog hangen met zijn voeten aan de Eiffeltoren en zijn oorlelletjes aan de Sacre Coeur.

 

En ’s avonds won Frankrijk van Nieuw Zeeland met het rugbyen. Daar moet ik geen tekeningetje bij maken zeker… Tweeduizend man op en rond de Arc De Triomphe. Toeterende bussen, taxi’s, auto’s, scooters en rinkelende fietsbellen.

 

Rare jongens die Fransen.

10:28 Gepost door P in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

idd chance dat ik nogal vertrouwen heb in mijn chauffeurs, al moet ik toegeven dat het destijds een spectaculair maneuver was :-)

Gepost door: fILLE | 09-10-07

De commentaren zijn gesloten.