16-10-07

Verhuisd

Het is zover. Péke heeft Aarschot achter zich gelaten en woont vanaf nu in de boze stad. Of het nu aan de goeie kant van het water is, dat weet ik niet. Ik weet namelijk niet waar de goeie kant van het water ligt, laat staan of ik links of rechts woon. Ik woon in ’t stad. Da’s al wat ik weet. En de weg naar ’t station. Dat weet ik ook. Ik heb zelfs al een nieuwe vriend gevonden. Een man die aan de bushalte met een verdwaasd “joa” antwoordde op de vraag of al die trams en bussen in de richting van het station gingen. Toen ik in het station iemand vroeg of dit de snelste trein naar Brussel was kreeg ik opnieuw een verdwaasd “joa”. Uit zijn blik kon ik afleiden wat hij dacht. “Goade gaa hiel den dag stoem vroagen stellen?” Had ik geen prut in mijn ogen gehad, ik had iemand anders uitgekozen voor mijn tweede vraag. Maar ’s morgens slaag ik er niet in om mensen te herkennen.

 

De eerste treinrit was trouwens al een succes. Vol angst na de waarschuwingen over bomvolle treinen was ik blij met het veroveren van een zitplaatsje. Maar ongeveer 25 seconden nadat mijn achterwerk het leder had gekust, besliste de NMBS om de trein op te splitsen en het gedeelte waarin ik zat als stoptrein naar Brussel te sturen met haltes in grootsteden zoals Hove en Buda en nog een aantal andere grootmachten waarvan ik nog nooit gehoord had. Na het verhuizen van wagon moet ik toegeven dat mijn positie in het andere deel van de trein enigszins minder comfortabel was. Ik deelde mijn staanplaats met een depressief ogende Indische, een langharige gekrulde rocker, een onverstaanbaar koppeltje dat aan de huidskleur te zien uit het Zuiden van Europa kwam… of van de zonnebank, een volledig in leer geklede madam en nog een tiental andere mensen die de hele tijd klaagden over het feit dat het een schande was enzovoort enzoverder … Ik klaagde niet. Ik vond het leuk. Eindelijk eens andere gezichten op de trein. Sommigen iets te dicht maar toch.

 

Enfin, ik denk dat het tussen Antwerpen en Péke wel iets wordt. The lady of the house is in ieder geval verliefd op Antwerpen denk ik. Nu nog alles uitgepakt krijgen en dan kunnen we ons flesje champagne kraken.

 

Op uw gezondheid.

Ps: Mijn Antwerps zal nog moeten bijgeschaafd worden maar u weet wel hoe het klinkt.

11:05 Gepost door P in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

. Proficiat. De 'koekestad' staat u vast voorbeeldig. Gezien ge nu dichterbij mij zijt komen wonen, slaap ik met één oog open...

Gepost door: Coltrui | 16-10-07

allei zwaanst naa nie eej. ge kunt uw antwaarps bijschaven door toneelstukken van het echt antwaarps theater :-) of cd's van the strangers.

Gepost door: fILLE | 16-10-07

... Veel plezier in 't stad!!

Gepost door: dinges | 17-10-07

De commentaren zijn gesloten.