17-10-07

Bizar

Er hangt hier iets te flapperen naast mijn gezicht. Volgens mij is er hier boven iets duchtig mis. Er hangt een laken voor het raam. Om correct te zijn, er hangen samengeknoopte witte doeken voor het raam. Het lijkt er zo een beetje op dat ze hierboven proberen te ontsnappen door hun lakens aan elkaar te knopen en zo door het venster te kruipen. Maar dat is niet mogelijk omdat de ramen hier niet open gaan. Het lijkt me anders wel logisch. Het wachten op een lift kan hier lang duren en met sommige mensen wil je gewoon niet in een lift gaan staan. Zoals ik u al een aantal keren vertelde, zit er hier raar gespuis tussen de collega’s. Niet tussen de naaste collega’s, die zijn allemaal dik in orde. Maar op andere verdiepingen. Amai… Bovendien zijn wij nog altijd ambtenaren en een trap is iets wat nooit maar dan ook nooit gebruikt zal worden. Dan nog liever via een laken naar beneden. Dan doet de zwaartekracht al het werk.

 

Anyway, enige navraag bracht meer licht in de duisternis. Het heeft iets te maken met het feit dat er zoveel armoede in de wereld is. Het is vandaag immers werelddag van Verzet tegen de armoede. En de Vlaamse overheid steunt deze dag door aan elkaar geknoopte witte doeken van het dak naar beneden te gooien.

 

Ik kan me de taferelen in de Braziliaanse sloppenwijken en de Afrikaanse dorpjes al levendig voorstellen. Mama is juist de drie aardappelen aan het maken voor de zes kinderen terwijl papa buiten die dikke rat probeert te vangen. Plots is er opschudding in het kleine dorpje. Iemand roept: “We zijn gered, we zijn gered. De Vlaamse overheid heeft linten aan hun gebouwen hangen. We zullen nooit meer honger lijden.” Een spontaan volksfeest breekt los en iedereen leefde nog lang en gelukkig.

 

Wat zijn wij toch een gul volk…

10:55 Gepost door P in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

haha! 't is tidee dat telt hé. Visueel denken peke!

Gepost door: pierreducoin | 17-10-07

Hey, leuke blog.

Gepost door: Annick | 18-10-07

De commentaren zijn gesloten.