06-12-07

Het openbaar vervoer

Gedurende een zevental weken hou ik mij elke morgen en elke avond bezig met het indrukken van een knopje in Antwerpen. Dat knopje wordt verondersteld verbonden te zijn met het mechanisme van de deuren van die bouwvallige trams die in Antwerpen city constant rondsnellen en de stad verblijden met hun belgeklingel. Tot mijn grote frustratie wil die deur de helft van de tijd niet openen. Op zo een moment kijk ik met mijn droevigste puppy-ogen door het raampje of iemand mij wil helpen. Het moet zijn dat mijn puppy-ogen niet meer zijn wat ze geweest zijn want meestal moet ik mij daarna haasten naar een andere deur om mijn onatletisch figuurgeval toch nog op die tram te werpen. Het alternatief is immers een stevige wandeling en daar heb ik ’s morgens geen tijd en ’s avonds geen zin in.

Nu heb ik ondertussen al door dat het enkel gebeurt bij die al wat oudere trams. De nieuwere versies en de bussen openen zonder problemen. Zijn die oudere trams dan lichtjes racistisch? Ik ben immers een inwijkeling in ’t Stad. Of is er toch een andere reden?

 

Gisteren stond ik daar weer als een bezetene te duwen op dat knopje toen een vriendelijke dame naast mij kwam staan en op een rubberen band duwde die zich naast dat knopje bevond. Dat knopje is blijkbaar gewoon een lichtje om aan te geven dat je op die band kunt drukken want dat de deuren ontgrendeld zijn…

 

Hmm…

Aha…

 

Hoe moet ik dat nu in godsnaam weten? Kunnen ze daar geen handleiding bij geven nee? Kunnen ze op het stadhuis niet zeggen dat ik op een rubberen band moet drukken om een deur te openen? Kan de lijn gadverdamme geen minder misleidende knopkes naast haar deur zetten?

 

Of ben ik lomp?

Hmm…

Aha…

09:42 Gepost door P in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |