23-03-06

Zou ik of zou ik niet (part II)

Ik zou.  Enfin, ik heb gezoud, moest het bestaan.  Ik heb gekozen voor de sportieve oplossing.  Gaan joggen dus.  Niet lang want dat ging niet echt goed maar toch.  Beter dan op mijn luie krent liggen.

 

En ik heb daarna de slaapkamer en de keuken nog gekuist en zelfs nog mee afgewassen.  De ideale man is geboren, sportief en behulpzaam.  Néke ligt waarschijnlijk in een deuk nu.

08:05 Gepost door P | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

22-03-06

Zou ik of zou ik niet

Wat zal ik doen.  Gaan lopen voor de eerste keer in maanden of op mijn luie krent liggen voor de zoveelste keer in maanden..
Lopen is gezond en goed voor de conditie.

Liggen is gemakkelijk en minder vermoeiend.

 

Dilemma's, dilemma's...

 

16:02 Gepost door P | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

20-03-06

Opleidingen…

22 vrouwen en zes mannen in een opleiding.  Een blonde jongedame die de opleiding geeft en de fout maakt om aan een aantal dames te vragen om wat stiller te zijn.  Jongens jongens jongens, als blikken konden doden was de juffrouw zestig keer gestorven op drie uur tijd.  Je zag ze de meest pijnlijke methodes van sterven onderzoeken.  Tongzoenen met Jelle Cleymans, een gezellig avondje uit met Leen Demare, koken met Piet Huysentruyt…  Beestachtig gewoon. 

Wat is het probleem van vrouwen onderling zeg?  Waarom kunnen die elkaar niet uitstaan?  Zet vier vrouwen samen en je hebt, al dan niet openlijk, ruzie na een uur.  Zet vier mannen samen en het gaat over tetten en voetbal.  Is dat nu zo moeilijk om overeen te komen met een geslachtsgenote?  Wie kan me dat eens deskundig uitleggen…?

 

Voor de rest was het weer interessant.  Kinderbijslag.  Nog twee dagen theorie en daarna  praktijklessen.  Ik ben eens benieuwd.

13:54 Gepost door P | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

17-03-06

Slim zenne, iejel slim

Godlievendeugd er zijn toch stomme mensen in de wereld.  Een schoon voorbeeld van die soort woont thuis een beetje verder.  Ik kom gisteren na het werk met mijn blauw ros tegen vijftig, zeventig, zeventig waar men negentig mag maar niet kan omdat sommige mensen de verkeersregels niet kennen, zeventig en wederom vijftig onze straat ingevlamd.  Wij hebben een lange straat moet u weten.  Het nadeel van wonen in een lintdorp is dat de straten er verdomd lang zijn.  Het nadeel van wonen vlak na een lintdorp is dat de straat nog een stukje langer wordt.

 

Ik zie dus van in de verte iets wat ik normaal nooit zie staan.  Om even te verduidelijken, het gaat hier nog eens over een lange rechte straat zonder bochten wat het mogelijk maakt om ver vooruit te kijken.  Maar ik zie dus zoals gezegd iets in de verte wat ik normaal nooit zie.  Een mooie blinkende sportwagen staat flagrant voor mijn plaats geparkeerd.  Iets waar ik niet tegen kan want het is nu eenmaal mijn plaats en daar moeten geen sportwagens staan die niet van mij zijn.  Naast de sportwagen staat onze marginale buurman.  U weet wel, diegene die een hele tijd geleden mijn krant stal.  Ook dat verbaasde mij omdat buurman rondscheurt in een veelgekleurde oude peugeot 304.  Hij zag er niet uit als de chauffeur van een blitse Honda S2000.  Maar toen ik mijn stalen machien op mijn plaatsje had gewrongen en daarbij eens kwaad in de ogen van de Honda had gekeken zag ik dat zoontje lief aan het stuur van de auto met Z-nummerplaat zat te glunderen.

Verdorie dacht ik bij mezelf.  Hier zit ik dan onmarginaal te wezen in een stom Duitstalig slagschip en die marginalen beschikken over geld om een sportief tweezittertje van mijn favoriete merk te kopen.  Misschien moest ik mij ook maar eens zo een michelinjasje kopen.

 

Terwijl ik vader en zoon zag staan kwijlen op de mooie carrosserie van het Japanse vernuft zag ik miss Marginaal zelf buitenkomen.  Ze bekeek vanop afstand het tafereeltje licht argwanend, keek toen even naar mij en ging nors wat dichter bij haar gezinsleden staan die druk communiceerden met behulp van oerkreten.  Ze werd door zoontjelief eerst rond de volledige auto geleid en wierp daarna een vlugge blik in het interieur.  

“Ja, dat is precies toch een schoon autooke.”

Zoontjelief, die ondertussen opnieuw achter het stuur had plaatsgenomen en daarbij zijn klakske verloren was omdat de deurstijl iets lager kwam dan bij de bonte peugeot,  drukte met veel theater de startknop in.  Die mannen hebben een startknop.  Heel handig om snel te kunnen starten zonder sleutel.  Een sleutel die uiteraard wel nodig is om de deur te openen maar bon.  Een mens kan niet alles hebben.

 

Toen zoontje een paar keer het gaspedaal naar de bodem jaagde en de VTEC-motor liet brullen, glunderde vader marginaal maar vertrok het gezicht van moeder marginaal.  Dat had al een teken moeten zijn.  Toen zoontje met gierende banden in een wolk stof verdween en vader marginaal hem verlekkerd achterna keek zei moeder marginaal: “Hij koopt diejen auto niet.  En daarmee uit.”

 

Ik vrees dat we nog niet verlost zijn van het geknetter van zijn brommertje.

14:47 Gepost door P | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

16-03-06

Psycho Fonz

Onze Fonz eet geen wortelen.  Een konijn dat geen wortelen eet, hoe raar is dat?  Eigenlijk is het niet helemaal waar, hij eet wel wortelen maar heel vaak haalt hij zijn neus op voor een mooi geprepareerd geschenk van moeder natuur.  Meneer heeft namelijk een verfijnde smaak.  Zo slaagt hij er bijna elke morgen in om met Néke haar Craquot te gaan lopen.  Heet dat zo?  Een craquot?  Zo een droog koekje wil ik zeggen.  Hij springt dan op haar schoot, rukt dat koekje uit haar  handen en verdwijnt weer onder tafel.  En dit alles in een tiende van een seconde.  Wat voor Néke enorm snel is gezien haar normale snelheid sterk in de buurt komt van de modale huisjesslak.

 

Maar hij lapt het mij ook.  Vorige week had ik per ongeluk nog een stuk marsepein gevonden in de la met vuile sokken.  Een mooi stukje in de vorm van een knook dat ik dan ook, in strijd met mijn dieet, lekker wilde binnenspelen.  Ik zet  me dus in de zetel, wrijf het geheel eens onder mijn oksels om de geur van zweetvoeten teniet te doen, haal het papiertje eraf en nog voor ik kan bijten is hij ermee weg.  Met een stuk marsepein!!!  En ik had hem niet eens zien komen.  Voor de Simpsonfans… het begint te lijken op die scène waarin Homer crackers wil eten en Santa’s Little Helpers puppies hem langs alle kanten de buit afhandig maken. 

 

Volgens mij heeft dat beest dringend een psycholoog nodig.  Dat hij leert wat zijn plaats in het huishouden is.  Weliswaar boven mij maar nog altijd onder de grote bazin van ’t kot.

13:41 Gepost door P | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

15-03-06

Vriendelijk

Er is hier sinds gisteren een beurs onderaan in het gebouw.  “Word een kei in je vak.” Of iets in die trend.  Een jobbeurs voor de jeugdigen onder ons.  En met jeugdigen bedoel ik echt jeugdigen.  Ik heb zo de indruk dat de jobbeurs vooral gegeven wordt door studenten uit het humaniora en bezocht wordt door leerlingen van het lager of begin humaniora.  Weet ik veel.  Ik ken daar allemaal niets van.  Ik schat leeftijden constant verkeerd in.  Altijd veel te jong.  Wat leuk is voor vrouwen maar ook niet altijd.  Vrouwen zijn rare wezens.  Ofwel zou ik de handleiding nog eens moeten lezen.

In ieder geval, het loopt hier beneden vol met “joeng”.  Walen en Vlamingen dwarrelen door elkaar van de stand met haartooi naar de stand met etalage-inrichting naar de stand met bloemschikkers en weer verder.  Links, rechts, naar boven, naar beneden, binnenstebuiten en ondersteboven.  Overal waar je kijkt zie je ze.  Ik heb zelfs al de stand van de ambtenaren ontdekt denk ik.  Daar zat er eentje te slapen.  Kwestie van goed voorbereid te zijn natuurlijk.

 

En om het die gastjes makkelijk te maken hebben de vriendelijke mensen van het gebouwbeheer bordjes gehangen met daarop mooi geschreven “Volg deze route”  Wel, ik heb deze route gevolgd.  En raar maar waar, die leidt in zo weinig mogelijk stappen rechtstreeks naar de buitendeur. 

 

Welkom in de wereld van de vriendelijke werkmensch.

15:13 Gepost door P | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

14-03-06

Telenet

De nieuwste reclame van de telenetmensjes al gehoord?

“Hey, kijkte gij al digitale tv?’

“Dat is niks voor mij.”

“Niks voor u?  Ten eerste kunt ge daar veel meer mee zien en ten tweede is dat gratis.”

“Howhowhowhowhow.  Gratis?”

“Ja, dat zit gratis bij uw abonnement.  Het enige wat ge nodig hebt is… zo’n bakske.”

“Waarom zeggen ze dat dan niet?”

 

Ja, waarom zeggen ze dat dan niet.  Waarom wordt dat niet aan de grote klok gehangen?  Waarom delen ze de wereld niet mee dat zij gratis digitale tv aanbieden aan iedereen die een abonnement neemt op telenet.  Aha, omdat het niet gratis is tiens.   Niets is gratis in België.  Al proberen bepaalde Limburgse politici mensen zand in de ogen te strooien door hun nu iets gratis te geven en ergens anders voor te laten bijbetalen.  Maar het gaat over telenet.  En wat ze vooral niet zeggen bij telenet is dat het bakske dat ge nodig hebt voor hun gratis digitaaldinges 200 euro kost.  En dat dat gratis aanbod waar je recht op hebt slaat op enorm populaire zenders zoals France4 en France5, Tellsell en AB3 zeggen ze er ook niet bij.  Voor de andere zenders (max 80) mag je bijbetalen.

Ik zie die goedgelovige mensen al naar de winkel hollen om hun bakske te gaan halen. 

 

PS: Ik weet ook wel dat reclame aanlokkelijk moet lijken en dat je niet al te eerlijk kan zijn.   Ik vroeg me gewoon af hoeveel mensen daar in gaan lopen.  Geef toe, die reclame van Kriek Primeur is toch altijd veel leuker. 

PPS: Lieve telesletjes, sluit mijn internet nu niet af astemblieft.  Ik zal volgende keer iets zeggen over de belgakommatjes…

14:22 Gepost door P | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |